- Specializirani za off road vzmetenje -

Poškodovane vilice? Lahko nadaljujem vožnjo?

March 14, 2021

Kako se lahko poškoduje vzmetenje na motorju?

Vzmetenje motocross, enduro ali cestnega motorja je komponenta, katera še nima prav visokega renomeja pri voznikih.

S tem mislim, da pomen vzdrževanje vzmetenja, tako prednjih vilic kot amortizerja, še ni na tistem pravem nivoju.

Torej, da bi imeli vozniki motorja vedno v mislih, da je potrebno poskrbeti tudi za vzmetenje na motorju, ki je iz vidika varnosti enako pomembno kot zaščitna oprema. Iz vidika vzdrževanja pa enkako kot vzdrževanje agregata.

Kakšna je sedaj povezava med možnimi poškodbami vzmetenja in vzdrževanjem vzmetenja?

Načinov, kako pride do poškodbe vzmetenja je seveda več: 

1   Lahko si jih poškodujemo ali uničimo sami. Zaradni svoje malomarnosti.

2  Razni padci, udarci uglavnem situacije, ki se pač zgodijo. 

1 Poškodovano vzmetenje oziroma poškodovne vilice na motorju zaradi malomarnosti voznika. 

Tukaj imam v mislih izkučno in samo to, da vzdrževanje vilici pri voznikih motocross, enduro ali pa cestnega motorja ni (še) na enakem nivoju, kot pomembnost vzdrževanja agregata motorja.

Še drugače povedano, če bi namenili vsaj pol vložka v vzmetenje (pa naj bo to časa ali pa financ) kot ga v nakup in vzdrževanje ostale motocross opreme (nenujnih dodatkov za motor), velikokrat ne bi bilo potrebno gasiti požarov (reševati kar se iz poškdovanega vzmetenja še da).

Pa brez zamere, vendar to postaja vse bolj razširjen trend – česar pa si ne želi ne serviser, lastnik vzmetenja pa prav tako. Zato sem odkrit in iskren.

Vsak zakaj ima svoj zato.

Torej, zakaj servis vzmetenja (menjava olja, tesnil in puš/vodil)?:

1 Če zanemarjamo redne preventivne servise vzmetenja (menjave olja, tesnil in puš/vodil), s tem poskrbimo za nepravilno in nekonstantno delovanje vzmetenje ter ostalim poškodbam na komponenah v vzmetenju na stežaj odpremo vrata.

2 Kadar zmanjka olja v vzmetenju pomeni, da stvari delajo na “suho”. Ob trenjih in ostalih procesih, ki se dogajajo med površinami, je olje glavno mazalno sredstvo in vezni člen. Olje igra ključno vlogo tudi pri samem delovanju vilic (kako se odzivajo na podlago). Še posebej je na staro olje občutljiva Showa, kaj šele da zmanjka olja. Lep primer kaj se zgodi če zmanjka olja ali pa je to staro v SHOWA vilici je na spodnji sliki (poškodovana os kartuše – potrebna bo menjava (cena poškodovanega kosa nekaj 100€)) 

3 Zaradi staranja tesnila pričnejo izgubljati svojo elastničnost, preparijo. In zopet ne tesnijo, izgublja se olje itd.

4 Zaradi obrabljenih puš/vodil se poškodujejo drsne tube, katerih se včasih ne da popraviti (še posebej je pomembna menjava puš/vodil pri SHOWA 49mm vilicah!!, prepozna menjava lahko poškoduje tudi zunanjo tubo).

5 Uničeno olje nam prav nič ne pomaga pri delovanju/performance vzmetenja, dodatno obrablja tesnila in vodila. Če je olje res uničeno ali staro se spremeni v nekakšen mulj (če to najdete v vilicah ne pomeni, da je umazanija prišla v vilico mimo tesnil, ampak je to stranski produkt pri pregrevanju olja).

2 Poškodbe vzmetenja, ki se pač zgodijo.

1 Včasih se lahko tuba poškoduje ob padcu. Pri enduru je ta situacija bolj pogosta. Sam padec na mehki podlagi ni težava. Poškodbe pridejo predvsem, če zadanemo ob kakšen kamen ali skalo. 

2 Pri motocrossu so bolj pogoste poškodbe kot posledica padca, če se je pri tem odtrgal ščitnik vilice.

V primeru, da nadaljujemo vožnjo nam bo bodo kamni, ki priletijo od spredaj vozečega motorja, poškodovali drsno tubo kar v večini primerov vodi v poškodbo tesnil in zato puščanja olja.

SE LAHKO S POŠKODOVANO VILICO VOZIM?

Moj odgovor je seveda ne, če to ni nujno potrebno.

Kot nujo smatram vrnitev v bokse ali pa do doma (pri enduru, na cesti). 

Je pa vse odvisno od vrste poškodb. 

Včasih me kdo pokliče ali gre lahko kljub temu, da so se vilice zasolzile (vilice so spustile), na trening. Mnenja sem, da naj se trening izpusti in pregleda vilice.

V primerih, če gre za kapljico ali dve in je želja po treningu premoča ;), svetujem, da čez celoten trening spremljajo vilico. Ali se puščanje povečuje ali ostaja enako. Za nujne primere/kratek čas obstaja nekaj rešitev/trikov (o tem pa kdaj drugič).

Zakaj sem mnenja, da ni primerna vožnja s poškodovano vilico?

1 S poškodovanim vzmetenjem izzivamo usodo. 

2 Poškodovane vilice na motorju ne delujejo pravilno. 

3 Puščanje olja iz vilic se lahko izteka tudi na prednje zavore!

4 Še dodatno se lahko poškodujejo ostale komponente v vilici.

Vzmetenje škripa, cvili, se zatika …

Če je pri vzmetenju kdaj kar koli sumljivega, npr. škripanje, cviljenje, zatikanje vzmetenja ob obremenitvi, sledovi olja, masti na tubi, praske, odrgnine, obnašanje motorja se spremeni, občutek na motorju ni več enak … 

Preglej vzmetenje oz. prosi za pomoč serviserja za servis vzmetenja, da preverita kaj se dogaja.

Če se ti zdi vzmetenje sumljivo ali boš potreboval pomoč, ti z veseljem pomagam.

“Pocukaj me za rokav” preko Instagrama, Facebooka, maila ali pa telefona (bo še najhitreje).

Take care,

Jan


.