- Specializirani za off road vzmetenje -

Od PW 50 do servisa vzmetenja.

November 26, 2020

VEDEL SEM, DA MI JE TO VŠEČ.

NE PA, DA TOLIKO.

Moje sanje so bile dirkaški motokros svet, ki pa je bil tako daleč od dosegljivega. Klišejsko, ampak resnično. Želja po moto svetu ni nikoli ugasnila, zato danes lahko bereš ta zapis in druge, ki ti bodo (če boš sam tako želel) pomagali pri tvojim motokrosističnih/ enduro ali kakšnih drugih bencinskih podvigih.

OD PW50 DO SERVISA VZMETENJA

Zgodaj smo začeli in tudi zgodaj končali.

Očetovih stopinj žal nisem zgrešil. Točno po njih sem šel. Sam je velik navdušenec nad motocrossom, jaz pa takoj za njim. Prvič sem se po dvorišču z ogromno čelado na glavi zapeljal s svojo Yamahino PW50 pri 4. letih.
Odpeljali smo nekaj sezon, potem pa sta oči in mami morala zapreti finančno "pipco" za motocross in "kariera" je bila končana.

Moja "kariera" se je nadaljevala pred TV zasloni, kjer sem navijal za svoje bivše so-tekmovalce (Matic Berzin in Rok Virant).

 

Kaj naredi najstnik brez motorja, ampak še vedno z ogromno željo.

Prišla so najstniška leta, leta ko so oči uprte v bencinske mašine in seveda dekleta ;).

Motorji mi niso in niso dali miru, zato sem sprva doma očiju, stricu, sosedu ... popravljal "Tomose". Kmalu so prišla leta, ko je prišel tudi uradno čas za motoristični izpit. In seveda, brez čakanja in dolgovezenja sem že vijugal med stožci na izpitni vožnji za kategorijo A1.

Vse je bilo super, dokler se nisem ovinka, na poti domov iz Rakitne, odpeljal namesto na motorju kar brez njega. Pretres možganov in brez ugovarjanja je moral motor od hiše.

Od tu naprej pa se je počasi začelo vračanje v motocrossistične vode. Veliko, res ogromno stvari o motocrossu me je naučil bivši dirkač, danes pa vrhunski trener motocrossa Roman Jelen (česar se vrjetno sam niti ne zaveda).

Skupaj sva pomagala Brian K. Jorgensenu na njegovem poletnem MX Campu. Roman kot trener, jaz kot tehnična pomoč za motorje ...

Motorja še vedno ni bilo, želja pa je ostala.
Vpisal sem se na fakulteto za strojništvo, v Ljubljani. Kar sem po enem letu obžaloval, danes pa mi jeb*** enačbe in predmeti o materialih rešujejo izzive pri vzmetenju. Tako, da danes ne obžalujem več ;).

Kako lahko pomagam dirkačem? Kaj lahko izboljšam?

Tako sem "Tomos" mašine zamenjal za cross in enduro. Leta so tekla, popravljenih motorjev se je nabralo ... mene pa je začelo zanimati nekaj drugega.

Nekaj, kar ima veliko večjo "moč". Nekaj, kar je skrita moč hitrosti in varnosti - kar pa je po nesreči zame najpomembnejše.

Pred dobrimi 7. let sem začel odkrivati, secirati, analizirati vzmetenje (amortizacijo) off road segmenta. In danes vem, da je to tisto, kar lahko izboljšam, kar bo pomagalo tebi in ostalim dirkačem.

Zgodba nabira svoja poglavja, s tem pa tudi izkušnje.

Prvi koraki so bili bolj kot ne teoretični, knjige, obrnjen internet na glavo, pregledani posnetki o vzmetenju. Potem pa se teorija prenese v prakso, po šolsko ;). Odpiranje, zapiranje vzmetenja, servis amortizerja, servis vilic, nastavitve vzmetenja za piko na i pa še predelava vilic ali amortizerja.

Praksa se je nabirala, se še in se še bo. Ker je vzmetenje personalizirana zadeva, ima tudi vsak končan amortizer ali vilice motocross / enduro / rally motorja svojo zgodbo.
Naj ostane kakšna še za drugič.

Dobrodošel v svetu vzmetnja, kjer je varnost in zavedanje o pomenu vzmetenja na prvem mestu.
Vsem vedoželjnežem, bom poskušal omogočiti, da se preko naslednjih zapisov tudi kaj naučijo o vzmetenju.

Take care,
Jan 🙃

Še ostalo znanje in izkušnje v besedi.